Double Pass Audit – további három évre első kategóriás akadémia a West Ham United

Ezúttal egy mini-bejegyzéssel jelentkezem.

Történt ugyanis, hogy tegnap délelőtt e-mailt kaptunk az akadémia vezetőjétől, melyben a tavaly novemberi Double Pass Audit eredményéről írt. Nagy örömmel tudatta, hogy az elkövetkező három évre is első kategóriás lesz a West Ham akadémiája, valamint megköszönte az auditálásban történő aktív részvételt és az egész éves munkát.

Számomra óriási tapasztalat volt részt venni az egész folyamatban, hiszen ezáltal teljes mélységében átláthattam egy angol elit akadémia működését, a szakmai oldal mellett betekintést nyerve a gazdasági és a szervezési részleg munkájába is. Így az itthoni Audit után megtapasztalhattam ezt a folyamatot a világ talán legerősebb bajnokságában és hihetetlen érdekes volt látni hogyan zajlik le ugyanaz az auditálás két különböző futball kultúrában.

Külön élmény volt számomra, hogy az auditálás során én is aközött a néhány edző között voltam, akiket az auditorok kiválasztottak interjúra, és akinek megnézték az edzését. Ezzel aktív részese lehettem ennek a kiemelt eseménynek az akadémia életében. Ez nagy büszkeséggel tölt el, hiszen tehettem mindezt Anglia egyik legjobb akadémiáján.

Az elmúlt egy évben rengeteg mindent tapasztaltam, és azt is mondhatom, hogy az itteni szemlélet hatására már egy teljesen más oldalról látom az utánpótlás képzést és a tehetség fejlesztést. Amíg nem voltam aktívan a részese egy ilyen futballkultúrának, nem gondoltam volna, hogy ennyire másként is lehet nézni dolgokat. Rengeteg mindent tapasztaltam, aminek  most le kell ülepednie és kiderül hogyan tudom ezt a tudást a legjobban kamatoztatni.